Fick 5 minuter? Det Kan Rädda Ditt Liv

No Comments

Fick 5 minuter? Det Kan Rädda Ditt LivFem minuter kan göra stor skillnad i din hälsa.

“I den tid det tar att filen eller klipp dina naglar, blåsa håret eller raka sig, kan du vidta åtgärder för att spara liv och utföra snabba hälsokontroller som kan lägga år till livet, säger Marie Savard, MD, klinisk docent i inre medicin vid University of Pennsylvania i Philadelphia.

Länka Till Din Midja

“Dra ut måttband och kolla midjemått eller midja-höft-kvoten, säger Wheeler, författare av Äpplen och Päron: En Revolutionerande Diet Program för viktminskning och Optimal Hälsa. “Alla har ett måttband och detta är så viktigt att läkare börjar att syna den nya vitala tecken”, säger hon. För kvinnor, med en optimal midjan är mindre än 35 cm och för män, det är mindre än 40 tum.

“Den nedre delen av omkretsen på midjan, desto bättre”, säger hon. Till exempel, “kvinnor med en midja på 35 cm eller mer innebär att de har en större mängd farliga fetter som spyr kemikalier och hormoner, ökar risken för diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, bröstcancer, cancer och stroke.” Den goda nyheten är att en promenad på 30 minuter om dagen att bränna fett från midjan och minska midjan första — innan du ens tippa balansen en hel del, säger hon. “Förlust på endast 2 cm i midjemått det minskar risken för diabetes med 58% eller mer”, säger han.

Leende i Spegeln

“Gum sjukdom är associerad med systemisk inflammation och en växande lista av sjukdomar, inklusive hjärt-och kärlsjukdomar och för tidig födsel,” Savard säger. Men om du har en ledig stund eller två, “dra ned ditt nedre läppen och dra upp överläppen och kolla hennes tandköttet linje i spegeln”, säger hon. Leta efter tecken på rodnad eller blödning, vilket kan tyda på en infektion. “Om du märker dessa symtom, tala med din tandläkare kan rädda ditt liv och ditt leende!”

Kikade Under LocketKikade Under Locket

Detta kanske låter äckligt, men “kontrollera dina tarmrörelser,” Savard säger. “Friska, stora, skrymmande pall innebär att du äter tillräckligt med fibrer, vilket bidrar till att förhindra colon problem, hemorrojder, tarmfickor (ett tillstånd som uppstår när vissa påsar i tjocktarmen bli infekterade eller inflammerade), och kanske till och med kolon cancer down the line”, säger hon. “Det är den bäst bevarade hemlighet och det tar mindre än fem minuter, säger hon. Den enkla lösningen kan vara att din dagliga fiber intag, säger hon. Hög fiber livsmedel som innehåller hela korn bröd, pasta, flingor, brunt ris, torkade bönor och färska frukter och grönsaker.

Medan du letar efter, kolla urinen. “Om urinen är riktigt mörk och koncentrerad, är det ett tecken på att du inte dricker tillräckligt med vätska och ska börja dricka mer vatten, säger hon. “Om den är grumlig eller blodig, det kan vara en urinvägsinfektion eller en vaginal infektion, säger hon. Prata med din läkare.

Undersökning Av Huden

“I fem minuter, kan man göra en total grundlig undersökning av huden av kroppen som står framför en spegel och, i princip, letar efter någon mullvadar som ser oregelbunden eller om de har olika nyanser av brun färg, säger Ariel Ostad, MD, en hudläkare i privat praktik i New York och en klinisk assistent professor i dermatologi vid New York University Medical Center. “Förutom att söka efter ansiktet på en, det är också mycket viktigt att se hela kroppen, inklusive bröst, rygg, armar och ben, samt områden där man skulle inte tänka på cancer i huden, till exempel mellan tår, fötter, handflatorna, fotsulorna, och under naglarna”, säger han. “Det är också viktigt att ta en hårtork och i princip titta igenom din hårbotten som melanom har observerats i de kapillära områdena såsom hårbotten,” antyder. “Själv framför spegeln, kan faktiskt tillåter en att upptäcka hudcancer på ett mycket tidigt stadium och leda till ett botemedel.”

Ta Pulsen

Vet hur man tar pulsen? Gör så här: vrid den vänstra handflatan vänd uppåt och sedan placera de första två fingrar på hans högra hand längs den yttre kanten av din vänstra handled. Sedan drar du fingrarna mot mitten av handleden. Du bör känna pulsen mellan handleden ben och senor. Tryck ned den tills du känner pulsen under 60 sekunder. Även om det inte är en exakt vetenskap, “om det är mer än 80 eller 90 när du är i vila, det kan tyda på att sköldkörteln eller hjärtproblem, eller som är ur form,” Savard säger. Tvärtom, om det är mindre än 50, det kan innebära att du är en idrottsman eller har en låg aktivitet i sköldkörteln. Prata med din läkare.

Uppföljningen Av Hans Höjd

“De flesta av oss anser att vi är på samma höjd när vi gått ut high school och det är inte sant, säger Donnica Moore, VD, kvinnors hälsa som expert baserad på Långt Hills, N. J.: “Om du håller på att förlora höjd, tala med din läkare och se om du är i riskzonen för osteoporos eller kanske du behöver hjälp med din hållning, säger hon.

Rengöra Din Portfölj

Bli av med skräp och se till att du har ditt aktuella och giltiga sjukförsäkringskort och en lista över aktuella läkemedel, vitaminer och örter som du tar, säger hon. I samma papper lista datum för din sista vaccinering mot stelkramp och andra sjukdomar, och vem man kan kontakta i händelse av en nödsituation, Savard säger. “I händelse av en nödsituation, denna information kan rädda ditt liv”, säger hon.

En gång Mer av Din Medicin SkåpEn gång Mer av Din Medicin Skåp

“Se till att alla läkemedel lock är säkrade och att det inte finns några läkemedel som föråldrade, och att inget behov att bytas ut eller förnyas, och se till att du vet vad allt är där,” Savard antyder.

Hälso beslut av uppgiften Lista

Skriv ner när du hade din sista mammografi eller bröst x-ray, cellprov för att upptäcka precancerösa förändringar i livmoderhalsen, kolesterol testning, och bentäthet på skärmen för att sköra ben. “Detta är mycket praktiskt och gör att du vet när du är nästa på grund av någon av dessa viktig och livräddande screening tester,” säger Moore. Förvara i kylskåp, där håller inköpslista.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *