Kost för Barn med Autism

No Comments

Kost för Barn med AutismAutism, eller ASD, är en komplex utvecklingsstörning och neurologiska tillstånd som normalt förekommer under de tre första åren av livet. Det påverkar hjärnans funktion, särskilt i områden med social interaktion och kommunikation. Klassiska symtom är försenad talar, bristande intresse för att leka med andra barn, som inte vill hållas eller gosade och dålig ögonkontakt. Det finns ingen känd orsak för ASD, men både genetik och miljö tros spela en roll.

Centers for Disease Control and Prevention beräkningar 1 i varje 68 Amerikanska barn har identifierats med ASD. Det är ungefär fem gånger vanligare hos pojkar än hos flickor.

Personer med ASD ofta upprepa beteenden och har smala, tvångsmässiga intressen. Dessa typer av beteende kan påverka matvanor och val av livsmedel, vilket kan leda till följande hälsoproblem.

Begränsat urval mat eller stark mat ogillar. Någon med autism kan vara känsliga för smak, lukt, färg och konsistens av livsmedel. De kan begränsa eller helt undvika vissa livsmedel och även hela livsmedelsgrupper. Gemensamma ogillar inkluderar frukt, grönsaker och hala, mjuk mat.
Inte äta tillräckligt med mat. Barn med autism kan ha svårt att fokusera på en uppgift under en längre tid. Det kan vara svårt för ett barn att sitta ner och äta en måltid från början till slut.
Förstoppning. Problemet är oftast orsakas av ett barns begränsade val av livsmedel. Det är normalt och kan åtgärdas genom en fiberrik kost, mycket vätska och regelbunden fysisk aktivitet.
Medicinering interaktioner. Vissa stimulerande mediciner som används med autism, till exempel Ritalin, lägre aptit. Detta kan minska mängden mat som barn äter, vilket kan påverka tillväxten. Andra läkemedel som kan öka aptiten eller påverka absorptionen av vissa vitaminer och mineraler. Om ditt barn tar medicin, fråga din läkare om eventuella biverkningar.
För vård av ett barn med ASD kan vara utmanande på många nivåer och en hälsosam kost är inget undantag. För barn med ASD, en näringsrik, balanserad kost kan göra en värld av skillnad i deras förmåga att lära sig, hur de hanterar sina känslor och hur de bearbetar information. Eftersom barn med ASD har ofta dieter liksom svårt att sitta genom måltiderna, de kanske inte får alla de näringsämnen de behöver, särskilt kalcium och protein.

Om du har ett barn med ASD, prova dessa strategier för nutrition.

Att vara Förberedd för PickinessAtt vara Förberedd för Pickiness

Många föräldrar tycker att deras barns känslighet för smaker, färger, dofter och texturer de största hindren för en balanserad kost. Få ditt barn att prova nya livsmedel — särskilt de som är mjuka och hala — kan verka nästan omöjligt. Du kanske upptäcker att ditt barn undviker vissa livsmedel eller ens hela livsmedelsgrupper. Ett av de enklaste sätten att närma sensoriska problem att ta itu med dem utanför köket. Har ditt barn besöka affären med dig att välja ett nytt livsmedel. När du kommer hem, forskning det tillsammans på Internet för att lära sig om där det växer. Då bestämmer tillsammans hur man förbereder den. När du är klar, oroa dig inte om ditt barn inte vill äta det. Helt enkelt att bli bekant med nya livsmedel på ett lågt tryck, positivt sätt så småningom kan hjälpa ditt barn att bli en mer flexibel eater.

Gör Måltiderna Rutin

Ett barn med ASD kommer att arbeta hårdare vid måltider eftersom en hektisk kök, ljus och även hur möbler arrangeras alla är potentiella stressfaktorer. Att göra måltider som förutsägbar och rutin som möjligt kan hjälpa till. Serverar måltider vid samma tidpunkt varje dag är ett av de enklaste sätten att minska stress. Dessutom, tänk på vad koncessioner du kan göra för att lättare måltider. Om ditt barn är känsligt för ljus, prova middagar med levande ljus. Låt ditt barn välja en favorit livsmedel ingå i varje måltid. Eller, låt ditt barn välja en favorit plats vid bordet.

Söka Vägledning för specialkostSöka Vägledning för specialkost

Du kanske har hört att en gluten – eller kasein-fri diet kan förbättra symptom på ASD. Gluten är en typ av protein som finns i vete, råg och korn. Kasein är ett protein som finns i mjölk. Förespråkare av dieten tror att människor med autism har en “läckande tarm”, eller tarmen, vilket gör att delar av gluten och kasein att sippra ut i blodet och påverkar hjärnan och det centrala nervsystemet. Den övertygelse är att detta kan leda till autism eller förstora sina symtom. Medan vissa studier tyder på att dessa dieter kan vara effektivt för vissa barn, kontrollerade vetenskapliga studier har inte visat detta för att vara sant så mer forskning behövs. Tänk på att restriktiva dieter kräver noggrann planering för att se till att ditt barns kost behoven är uppfyllda. Rådgör med en registrerad dietist dietist innan du gör några drastiska förändringar till ditt barns kost som det kan vara biverkningar och potentiell näringsämne som brister när en gluten – eller kasein-fri diet egen föreskrivna.

Att arbeta Med en Registrerad Dietist Dietist

De flesta barn med eller utan autism, kan vara kräsen och särskilt om den mat de äter. En registrerad dietist dietist kan identifiera eventuella näringsmässiga risker baserat på hur ditt barn äter, svara på dina frågor om kost behandlingar och kosttillskott som marknadsförs som bra för autism och hjälper ditt barn om hur man ska äta bra och leva healthfully.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *